Duygusal wellbeing ve mental wellbeing birbiriyle iç içe geçmiş iki kavramdır. Duygu ve düşüncelerini yönetebilmek bireylerin hayat kalitelerini ve iyilik halini yukarı taşır.

Duygusal wellbeing, düşüncelerimizi, duygularımızı ve eylemlerimizi günlük yaşamımızda etkin bir şekilde yönetmek için elimizden geleni yapmakla ilgilidir. Yaşadığın şu anda kendinde ve etrafında gerçekleşenleri olabildiğince oldukları gibi fark etmek, zihninden geçen düşünceleri görmek, yaşadığın duyguları, vücudundaki hisleri oldukları gibi algılamak, gerçekleşenleri isimlendirmediğin ve yargılamadığın için tepki vermeden onlarla kalabilmektir.

Duygusal wellbeing rahatlamayı, stres yönetimini ve manevi hazzın artışını sağlar. Aynı zamanda tecrübelerden ders çıkarmayı ve bu deneyimler sonucu gelişimi kapsar. Duygusal mutluluk özerkliği ve uygun karar verme becerilerini teşvik eder. Bütünsel sağlık içinde çok önemli etkiye sahiptir. Duygu durum kontrolünü yapabilmekle hayatınıza denge gelecektir.

Mental wellbeing ise Dünya Sağlık Örgütü’nün ( WHO) tanımına göre; “Her bireyin kendi potansiyelini gerçekleştirdiği, yaşamın normal stresleriyle başa çıkabileceği, verimli ve keyifli çalışabileceği bir iyilik hali olarak tanımlanır ve bu bireyler kendi çevrelerine değer katar.”

Mental wellbeing için mutsuzlukların, korkuların, düşük motivasyonun ana kaynağını tespit etmek ve bu durumun kabulüyle birlikte bunun önüne geçmek hedeflenir. İş hayatında çalışma arkadaşları, müşteriler ve tüm üçüncü partilerle olan ilişkilerin sağlığı açısından mental wellbeing önemlidir.

Sürekli değişen ve dönüşen yaşam şeklimiz içinde stres yönetimi, öfke kontrolü, düşük motivasyon ve depresyon halinden çıkma, erteleme ve umutsuzluk gibi durumların farkındalığı ve yönetimi hayat kalitemizi yukarı taşır, enerjimizi yükseltir.

Kurumsal hayatta duygusal ve mental sağlığı desteklemek üzere bazı wellbeingler düzenliyoruz. Mutluluğun formülü kendini sevmekle başlıyor. Kendinizi sevip, potansiyelinizi keşfetmenizi yardımcı olacak eğitimler ve atölyelerle çalışanlarınızın gelişimine destek oluyoruz.

“Kendinle ilgilen ve kendini önemse. Kendini sev. Fiziksel sağlığına dikkat et – sağlıklı beslen, iyi uyu, egzersiz yap ve eğlen. Değerini fark et. Var olma hakkını kazanmak zorunda değilsin. Sen varsın, yani var olma hakkın var. Kendini makul standartlarda yargıla. ‘Yaptığım her şeyde mükemmel olmalıyım’ gibi imkansız hedefler koyma ve o hedeflere ulaşmadığında kendini cezalandırma.”

Neler Yapıyoruz?

Dr. İbrahim BİLGEN
Psikoterapist, EABCT Terapist, Yazar

Feza KARAKAŞ
The Work Kolaylaştırıcısı, Eğitmen, Yazar

Reyhan ELMASRİ
Eğitmen, Duygusal Detoks Uzmanı, Yazar

Ayşegül ARABACIOĞLU
Psikolojik Danışman

Dilara DUMAN
Mindfulness Eğitmeni, Yazar

Ebru TARIM DİLEKCAN
Kurumsal Eğitmen, Yazar

Tuba KÜÇÜKAKSU
Enerji Teknikleri Uzmanı, Yazar

Berrak Banu TARIM
Access Consciousness Eğitmeni

Başak KILIÇ
Mindfulness Eğitmeni